Alföld blog | Csajos dolgok a nőgyógyásztól a könyvelésig
Mivel lephetünk meg egy fociszurkolót? – Születésnapi ajándéktippek

Mivel lephetünk meg egy fociszurkolót? – Születésnapi ajándéktippek

👤Szabó Dóra 🕔2014. 11. 12

Egy igazi futball szurkolónak minden nap fontos a csapata – nem kivétel ez alól a születésnapja sem. Kétségtelen, hogy egy hivatalos szurkolói ajándéktárggyal ekkor senki nem lőhet mellé.

Szenvedély egy különleges sport iránt

A foci egy olyan sport, amely mellett nem lehet csak úgy elmenni. Ellentétben más labdajátékokkal, talán itt alakult ki leginkább hagyománya a szurkolói életnek, annak, hogy aki szereti ezt a sportágat és van kedvenc focicsapata, az szinte bármit megtenne értük, és hogy a csapat jó hírét megőrizze, fenntartsa, továbbvigye.

Bizonyára mindannyiunk ismertségi körében van néhány olyan személy, akinek szurkolása az idők során egyfajta szenvedéllyé vált, és személyes missziójának érzi, hogy kedvenc csapatának minden mérkőzését figyelemmel kísérje, a játékosokkal kapcsolatos aktuális hírekkel tisztában legyen, és hogy ezt a különös elkötelezettséget a külvilág felé is közvetítse. Nincs ebben semmi meglepő, főként a fiúk, férfiak körében van ennek nagy tradíciója, és egyáltalán nem baj, ha valaki ennyire lelkesedik egy hobbi iránt, esetleg ő maga is űzi az adott sportot.

Mivel ajándékozhatnánk meg egy megrögzött szurkolót?

Amikor egy ilyen személynek közeledik a születésnapja, mindenki arra törekszik, hogy valami igazán egyedivel lepje meg az illetőt. Ma már nem jelent akkora kihívást az érdeklődési körnek megfelelő ajándéktárgy találása, persze a keresés néha hosszadalmas tud lenni, de az internet világában manapság kevésszer szembesülünk olyan problémával, hogy egy keresett tárgyhoz ne tudnánk hozzájutni valamilyen formában. Amikor végül megtaláltuk a megfelelő ajándékot, választhatunk mellé egy jó szülinapi köszöntőt.

Ez igaz abban az esetben is, ha focival kapcsolatos ajándék ötletet keresünk. Amíg nem járunk utána, nem is sejtenénk, mennyi féle tárgy közül válogathatunk a futball üzletekben, illetve webshopokban. Kínálatukban található szurkolói mez, póló, nadrág, papucs, cipő, sportszár, kesztyű, sál, sapka, baseball sapka, pizsama, sporttáska, oldaltáska, focilabda, jelvény, kitűző, nyakkendőtű, zászló, ágynemű garnitúra, díszpárna, törölköző, kulacs, termosz, pohár szett, bögre, kabala plüssállat, pénztárca, toll, ébresztőóra. Láthatjuk tehát, hogy válogatni bizony lehet, a kínálat szűkösségére sosem lehet panaszunk. A felsoroltak mindegyikének jellemzője, hogy az adott focicsapat színeiben pompázik, és a hivatalos embléma is megtalálható rajtuk.

A nemzetközi éra legfelkapottabb csapatainak a legszélesebb a kínálata

A focis ajándéktárgyaknak egy igazi drukkoló biztosan tiszta szívből örül majd. Legyen szó Barcelona-, Juventus-, Bayern München-, Real Madrid- Arsenal-, vagy Chelsea-szurkolói ajándéktárgyról. Az online futball fan shopok felmérései szerint a barcelonás ajándékok a legkelendőbbek, de valójában mind keresett termék. A magyar focicsapatoknak korlátozottabb számú és fajtájú ajándéktárgy-állománya van, viszont ha valaki mezet, sálat vagy ágyneműhuzatot keres a hazai csapatok valamelyikénél, fog találni. Az egyik legnagyobb tábora talán az FC Bacelonának van, nekik érdemes körülnézni a barcelonás cuccok között, de itt van pl. rengeteg real madrid ajándék is.

Amennyiben mégis tanácstalanok lennénk, mit lenne érdemes vásárolni, kérjünk tanácsot a születésnapos közelebbi környezetétől, vajon mire lenne még szüksége és mi az, ami már megvan neki. De tapasztalatuk miatt az ajándékbolti eladók is nagy segítségünkre lehetnek, ha nem tudunk dönteni.